HomenajaveProslava Velike Gospe u beogradskoj katedrali

Proslava Velike Gospe u beogradskoj katedrali

Na samu svetkovinu u utorak 15. avgusta 2023. godine središnje misno slavlje u 18.00 sati predvodiće mons. dr Ladislav Nemet, beogradski nadbiskup i metropolit.

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe, u katedrali u Beogradu, koja toga dana slavi i svoj godišnji patron – slavu, biće svečano proslavljena na samu svetkovinu u utorak 15. avgusta 2023. godine. Središnje misno slavlje toga dana u 18.00 sati predvodiće mons. dr Ladislav Nemet, beogradski nadbiskup i metropolit. Pre mise u 17.30 sati biće molitva krunice i mogućnost za sakrament ispovedi. Prepodnevnu svečanu misu u 10.00 sati predvodiće preč. fra Ilija Alandžak, beogradski dekan, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik Župe sv. Ante Padovanskog u Beogradu.

Trodnevna duhovna priprema za Veliku Gospu

Proslavi svetkovine Velike Gospe prethodi i trodnevna duhovna priprema koju će da predvodi vlč. Majk Rušec, upravitelj župa sv. Katarine u Zagorskim Selima i sv. Ane u Sutlanskoj Poljani (Zagrebačka nadbiskupija).

U subotu 12. avgusta molitva krunice je u 17.30 sati, a biće mogućnosti i za sakrament ispovedi. Misa je u 18.00 sati. Drugi dan trodnevne duhovne pripreme za svetkovinu Velike Gospe pada na samu nedelju tako da će pobožnost i misa biti u sklopu redovnih župnih događanja nedeljom. Misa je u 9.00 sati, a krunica i mogućnost za sakrament ispovedi u 8.30 sati.

Dan posvete katedrale i godišnje klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom

U ponedeljak, 14. avgusta slavi se i godišnjica posvete katedrale, a ujedno je to i dan godišnjeg euharistijskog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Misu u 9.00 sati predvodiće vlč. Mihael Sokol, katedralni župnik i rektor Marijanuma, a nakon mise sve do 17.00 sati biće izloženo Presveto te je mogućnost osobne molitve i klanjanja u tišini. U 17.00 sati je završetak klanjanja i blagoslov s Presvetim, 17.30 sati krunica i mogućnost za sakrament ispovedi, a u 18.00 sati misa koju će da predvodi vlč. Majk Rušec. Nakon mise biće procesija sa Gospinim kipom.

FOLLOW US ON: