HomevestiPrvi biskup koji je umro od koronavirusa bio je salezijanac i misionar u Etiopiji

Prvi biskup koji je umro od koronavirusa bio je salezijanac i misionar u Etiopiji

Biskup Angelo Moreschi, podrijetlom Talijan, misionar u Etiopiji, prvi je katolički biskup za kojeg se zna da je umro od globalne pandemije coronavirusa. Umro je 25. marta.

Biskup Angelo Moreschi (67) bio je apostolski vikar Apostolskog vikarijata Etiopije Gambella, misijske regije od 25 000 katolika u zapadnom dijelu zemlje, a umro je u srijedu, 25. marta u talijanskom gradu Brescia, u regiji Lombardija koja je postala europski epicentar pandemije.

Preminuli biskup bio je redovnik, salezijanac, a u Etiopiji je kao misionar djelovao od 1991. Za biskupa je zaređen u januaru 2010. Biskup Moreschi bio je poznat po svom pastoralnom služenju mladima i siromašnima. U lokalnom dijalektu dobio je naslov “Abba”, što znači “otac”. U svojoj misiji nastojao je približiti salezijanski duh pogotovo u radu s djecom i mladima prateći ih svojim praktičnim duhom i snažnom apostolskom revnošću.
Do sada je u cijelom svijetu od posljedica zaraze koronavirusom umrlo više od 60 svećenika i jedan biskup, a više desetaka svećenika i nekoliko biskupa trenutno je zaraženo.
(ACI/CNA/KMC)

FOLLOW US ON: