HomevestiVojvodina ponovno uz nerođene

Vojvodina ponovno uz nerođene

Dragi čitatelji obavještavamo vas da se Vojvodina odazvala i jesenjoj kampanji Inicijative 40 dana za život.

U ponedjeljak 21. septembra 2020. u prostorijama franjevačkog samostana u Novom Sadu organizirali smo početni skup. Započeli smo  molitvom i blagoslovom fra Karla Harmatha, a potom je vlč. Daniel Katačić u nagovoru na osnovu poslanice Heb 10,24-25: “I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela te ne propuštamo svojih sastanaka, kako je u nekih običaj, nego se hrabrimo, to više što više vidite da se bliži Dan.” potaknuo okupljene da budu hrabri u zauzimanju za obranu života.

Andrija Blesić i Nikoleta Malenić predstavili su Inicijativu i govorili o plodovima iste. Na kraju je gospođa Vesna Radeka iz udruge “Mjesto za mene” kao evanđeoski kršćanin govorila o plodovima suradnje između Inicijative i njezine udruge.

U srijedu 23. septembra 2020. rano ujutro okupili smo se ispred klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu, poznatije pod imenom Betanija, te smo uz blagoslovnu molitvu novosadskog kapelana vlč. Daniela započeli molitveno bdijenje za nerođene. Baš poput korizmene kampanje, i ovu smo posvetili zagovoru sina naše Bačke ravnice, sluzi Božjemu o. Gerardu Tomi Stantiću. Želja nam je da djelo ovog velikog apostola nerođenih bude prepoznato na hrvatskom govornom području Inicijative 40 dana za život. Ovdje donosimo nekoliko prigodnih misli iz propovijedi o strahoti pobačaja našeg sluge Božjega: 1) “Začmite, porodite, primite, da ga gledamo, uživamo”; 2) “Strašno je pseto koje pojede štence, al strašnija majka koja pojede svoje dijete, a još strašnija kršćanka koja ne pokrsti svoje dijete, nego ga prije krštenja stamani. Al došao je Mali Isus da pokaže svoje lijepo lice, da barem zbog lijepog Isusa majke budu mile svojim malenima.”; 3) “Boljševitski zakon kaže da je… nerođeno dijete slobodno ubiti. Dakle kad je slobodno [ubiti] malo dijete koje nikome nije skrivilo, ja pitam zbog čega nije slobodno ubiti bećare i te lopove koji takvi zakon donose?”. Iz navedenog se vidi kako je o. Gerad ozbiljno shvaćao ovu bijelu kugu koja je danas još više nego li u njegovo vrijeme zahvatila cijeli svijet.

Zbog manjeg broja vjernika u ovom gradu nismo mogli uzeti cjelodnevnu molitvu ispred bolnice. Molimo svakog dana od 6:30 do 9:30. Vjerujemo da će Gospodin i ova tri sata nagraditi i da će učiniti da pobačaj prestane.

Tim Inicijative 40 dana za život iz Novog Sada

FOLLOW US ON: