Homelokalne vestiZasjedanje CCEE-a i CEC-a u Beogradu

Zasjedanje CCEE-a i CEC-a u Beogradu

Zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Konferencije europskih Crkava (CEC) održano je od nedjelje do utorka od 5. do 7. novembra u dvorani Pastoralnog centra papa Ivan Dobri u Beogradu.

Zasjedanje je predvodio predsjednik Vijeća nadbiskup Vilniusa mons. Gintaras Linas Grušas, predsjednik Litavske biskupske konferencije zajedno s podpredsjednicima kardinalom Jeanom-Claudeom Hollerichom, nadbiskupom Luksemburga i beogradskim nadbiskupom i metropolitom mons. dr. Ladislavom Németom, predsjednikom Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metoda.

Zajedničko zasjedanje ova dva tijela ima za cilj boljeg povezivanja i suradnje svih kršćanskih crkava u Europi.

Kardinal Hollerich kratko se osvrnuo na zasjedanje i istaknuo da se razgovaralo o tome kako se u Europi promijenila i politička i crkvena situacija tako bi trebalo da i u Crkvi dođe do nekih promjena. „Nije prihvatljiva situacija da kršćanske crkve nisu u zajedništvu“, rekao je kardinal Hollerich te istaknuo da CEC radi izvrstan posao u pravcu postizavanja zajedništva svih kršćanskih crkava.

Članovi Vijeća u ponedjeljak 6. novembra posjetili su hram Svetog Save u Beogradu gdje su uz stručno vodstvo mogli vidjeti i upoznati jedan od najvećih pravoslavnih hramova ovog dijela Europe.

 

KMC

FOLLOW US ON: