HomevestiZavršile duhovne vježbe za papu Franju i članove Rimske kurije

Završile duhovne vježbe za papu Franju i članove Rimske kurije

Na slici: Papa Franjo zahvaljuje ocu Bernardu Francescu Mariji Gianniju, voditelju duhovnih vježbi  (Vatican Media)

Na kraju korizmenih duhovnih vježbi održanih u Domu božanskoga Učitelja u Aricci, papa Franjo je zahvalio opatu Gianniju za razmatranja kojima je proteklih dana vodio njega i članove Rimske kurije

Želio bih Ti zahvaliti, brate Bernardo, za Tvoju pomoć ovih dana – riječi su zahvale koje je papa Franjo upravio opatu Bernardu Francescu Mariji Gianniju, poglavaru opatije San Miniato al Monte u Firenci, na završetku duhovnih vježbi za Papu i članove Rimske kurije, koje su se od nedjelje održavale u Domu božanskoga Učitelja u Aricci, nedaleko od Rima.

Dojmio me se Tvoj rad kako bi nas, kao što je to učinila Riječ, uveo u čovječnost; kako bismo shvatili da je Bog uvijek prisutan u čovječnosti. To je prvi put učinio u potpunom utjelovljenju Riječi, ali On je prisutan i u tragovima koje ostavlja u ljudima – rekao je Papa te potaknuo sve da nastave ići tim putem koji je u razmatranjima ocrtao otac Bernardo. Hvala Ti što si nam govorio o sjećanju, toj deuteronomskoj dimenziji koju zaboravljamo; o nadi, radu i strpljenju, upravljajući nas na put kako bismo imali sjećanje budućnosti koje nas uvijek vodi naprijed – napomenuo je Sveti Otac.

Papa je potom rekao da je tih dana mnogo mislio na pastoralnu konstituciju o Crkvi ‘Gaudium et Spes’, na taj – kako je rekao – saborski dokument koji i danas nailazi na otpor. U nekim sam Te trenutcima vidio hrabroga poput saborskih otaca kada su potpisivali taj dokument. Hvala Ti, moli se za sve nas, svi smo grješnici, ali želimo tako ići naprijed služeći Gospodinu – rekao je papa Franjo te posebne pozdrave poslao redovnicima u opatiji San Miniato al Monte.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: