HomeblagovestBlagovest broj 12/2017

Blagovest broj 12/2017

Poštovani čitatelji Blagovesti, vrijeme došašća i ozračje Božića dani su u kojima smo napose jako i intenzivno pozvani rasti u poniznoj poslušnosti, poput Majke Božje i svetog Josipa, ili poput svetog Ivana Krstitelja. Potiču nas i da se ugledamo u prostodušnost, u dobrotu i ljubav pastira, ali i u ustrajnost u traženju Gospodina kakvu susrećemo kod Triju Kraljeva.

Brojni tekstovi u Blagovesti koja je pred vama žele vas pozvati na radosno iščekivanje i na zahvalno slavljenje Onoga koji među nas dolazi kao Božić. Mir je Njegov uzvišeni dar s Neba, mir koji izlijeva na cijeli svijet i na sva vremena, pa i na ova naša, izložena tolikim prijetnjama terorizma, međusobnih obračunavanja i otvorenih ratova. Isusov dolazak blagoslov je pun nade da se po Kristu, koji je svoju svemoć zaodjenuo ljudskom nemoći, i naša nemoć može u Njemu preobraziti u neizmjernu moć, i to u onu moć koja druge i drugačije osvaja najjačim oružjem ‒ ljubavlju.

S tim mislima i u tom duhu, svim čitateljima našeg lista Beogradske nadbiskupije želimo Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2018. godinu!

(kmc)

FOLLOW US ON: