HomevestiKada bi me Isus dodao za prijatelja na društvenim mrežama…

Kada bi me Isus dodao za prijatelja na društvenim mrežama…

Drugi biskupijski križni put Srijemske biskupije

U subotu 23. marta 2019. – uoči 3. vazmene nedjelje – organiziran je 2. po redu križni put Srijemske biskupije. Geslo križnog puta je nadahnuto riječima Ivanova Evanđelja: Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. (Iv 15, 13).

Na poziv Ureda za mlade Srijemske biskupije, te povjerenika istoga ureda, vlč. Dušana Milekića, okupili su se mladi vjernici Srijemske biskupije, želeći si na taj način još jednom posvijestiti kolika je vrijednost i veličina Kristove žrtve.

Duhovni program, koji se u cijelosti odvijao u biskupijskom svetištu Majke Božje Snježne, na Tekijama, započeo je okupljanjem sudionika u 15.00 sati. Nakon uvodnih riječi i riječi pozdrava, upriličena je pobožnost križnog puta. Tekst križnog puta, kako i označava samo geslo, govorio je najviše o žrtvi koja se podnosi iz ljubavi.

Nakon pobožnosti križnog puta, uslijedila je okrjepa u domu tekijskog svetišta, te kateheza na temu Isus – moj prijatelj. Vlč. Dušan Milekić, u katehetskom izlaganju, osvrnuo se na današnje vrijeme koje je prožeto medijima i medijskim sadržajem. Puno ljudi danas ima osobni profil na nekoj od društvenih mreža. To nam jasno pokazuje da se želi družiti, imati prijatelja. Na društvenim mrežama, kada nas netko doda za prijatelja, mi ga moramo prihvatiti, ako želimo da nam bude prijatelj. Zato si danas trebamo postaviti pitanje: Kada bi me Isus dodao za prijatelja, kako bih mu odgovorio i što bih mu napisao? Korizmeno vrijeme je izvrsna prilika za vlastito preispitivanje, a savjet je prihvatiti Isusa.

Nakon katehetskog susreta, uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio župnik župe Uzvišenja Svetog Križa u Petrovaradinu vlč. Ivan Rajković, koji je ujedno i upravitelj tekijskog svetišta, u zajedništvu sa svim svećenicima koji su doveli svoje mlade vjernike na ovaj vrijedan duhovni događaj. Nakon euharistijskog slavlja upriličeno je euharistijsko klanjanje.

Ivica Zrno

FOLLOW US ON: