HomevestiKardinal Parolin u Kamerunu – znak Papine pozornosti prema Africi

Kardinal Parolin u Kamerunu – znak Papine pozornosti prema Africi

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin počinje 28. januara posjet Kamerunu, u kojem će boraviti do 3. februara, prenosi Vatican News.

U kardinalov pratnji je dužnosnik Odjela za odnose s državama Državnoga tajništva mons. Ivan Santus. Tim se putovanjem želi se još jednom, i to u kontekstu sadašnje humanitarne krize prouzročene pandemijom koronavirusa, očitovati pozornost Crkve i Svetoga Oca prema afričkom kontinentu, zemlji bogatoj čovječnošću, ali obilježenoj velikim trpljenjem.

Osim toga, to putovanje želi biti konkretan znak zajedničkoga, solidarnoga i sudioničkoga zauzimanja kako bi se zaštitilo i promicalo dostojanstvo i dobrobit sviju, te u svrhu spremnosti na suosjećanje, pomirenje i iscjeljenje, poštovanje i prihvat, na koje je papa Franjo pozvao u poruci za 54. svjetski dan mira, obilježen 1. januara 2021. godine, pod naslovom „Kultura skrbi kao put mira“.

Predviđeni su susreti s predstavnicima vlasti, a među crkvenim događajima je i misa koju će kardinal slaviti u katedrali u Bamendi te položiti palij na ramena nadbiskupa te dijeceze Andrewa Nkee Fuanyaa. Osim toga, u Yaoudéu će posjetiti udrugu Foyer de l’Esperance (Dom nade). Riječ je o centru koji je prije 40 godina osnovao isusovac Yves Lescanne, a koji se posvećuje djeci s ulice i mladim zatvorenicima.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: