HomevestiPapa Franjo ponovno primio u puno crkveno zajedništvo 8 kineskih biskupa

Papa Franjo ponovno primio u puno crkveno zajedništvo 8 kineskih biskupa

Na slici: Katedrala Presvetoga Srca Isusova u kineskom gradu Guangzhouu, u pokrajini Guandong  (AFP or licensors)

Na dan potpisivanja Privremenoga sporazuma između Svete Stolice i Narodne Republike Kine, Papa je odlučio ponovno primiti u puno crkveno zajedništvo biskupe zaređene bez Papina naloga

Kako bi podupro navještaj Evanđelja u Kini, papa Franjo je odlučio ponovno primiti u puno crkveno zajedništvo 8 biskupa zaređenih bez Papina naloga. To su msgr. Josip Guo Jincai, msgr. Josip Huang Bingzhang, msgr. Pavao Lei Shiyin, msgr. Josip Liu Xinhong, msgr. Josip Ma Yinglin, msgr. Josip Yue Fusheng, msgr. Vincenzo Zhan Silu tee msgr. Antun Tu Shihua, O.F.M., koji je preminuo 4. januara prošle godine, ali je prije smrti izrazio želju za pomirenjem s Apostolskom Stolicom.

Papa Franjo se nada da se slijedom tih odluka može potaknuti novi put koji će omogućiti nadvladavanje ranā iz prošlosti te ostvariti puno zajedništvo svih kineskih katolika. Katolička je zajednica u Kini pozvana još više živjeti u bratskoj suradnji, kako bi obnovljenim zauzimanjem naviještala Evanđelje. Crkva, naime, postoji da bi svjedočila Isusa Krista i Očevu ljubav koja prašta i donosi spasenje.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: