Homelokalne vestiZasjedanje Zbora svećenika Beogradske nadbiskupije

Zasjedanje Zbora svećenika Beogradske nadbiskupije

U srijedu 12. septembra u zgradi Nadbiskupskog Ordinarijata u Beogradu održano je 67. zasjedanje Zbora svećenika. Tom prigodom izvršena je primopredaja kancelarske službe u  nazočnosti dijecezanskog biskupa mons. Stanislava Hočevara; mons. Aleksandar Kovačević, dosadašnji kancelar Beogradske nadbiskupije predao je službu kancelara novoimenovanom kancelaru preč. Ivanu Poletu.

Novom kancelaru preč. Ivanu Poletu predane su prostorija kancelarije Nadbiskupskog ordinarijata i arhiv Nadbiskupskog ordinarijata s ključevima.

Nadbiskup je dosadašnjem kancelaru mons. Aleksandru Kovačeviću zahvalio za savjesno vršenje službe kancelara, a novoimenovanom kancelaru preč. Ivanu Poletu zaželio da u tom duhu nastavi vršiti preuzetu službu.

Novi kancelar preč. Ivan Poleto u skladu s kanonom 471. Zakonika kanonskoga prava u nazočnosti dijecezanskog biskupa i generalnog vikara mons. Aleksandra Kovačevića, dana 4. jula 2018. godine izrekao je obećanje (prisegu) da će vjerno obavljati spomenutu službu onako kako je određeno u pravu ili kako je odredio nadbiskup te da će čuvati tajnu u granicama i onako kako je određeno u pravu ili kako je odredio nadbiskup.

Nakon primopredaje kancelarske službe Zbor svećenika je nastavio sa svojim redovitim radom na prvoj sjednici u ovoj novoj školskoj i pastoralnoj 2018/19 godini.

(kmc)

FOLLOW US ON: