HomeduhovnostKako slaviti Petu korizmenu nedjelju u krugu obitelji kada se ne može na misu? – tekstovi za obiteljsko molitveno slavlje

Kako slaviti Petu korizmenu nedjelju u krugu obitelji kada se ne može na misu? – tekstovi za obiteljsko molitveno slavlje

Hrvatski institut za liturgijski pastoral priredio je tekstove za obiteljsko molitveno slavlje Dana Gospodnjega za Petu korizmenu nedjelju, 29. ožujka 2020.

U zapriječenosti za sudjelovanje na zajedničkome euharistijskome slavlju Dana Gospodnjega u okupljenosti župne zajednice, kršćanske su obitelji pozvane probuditi vrijednost molitvenoga zajedništva u obitelji.

Crkva, zajednica svih vjernika, živi u obitelji koja se prepoznaje kao »kućna Crkva«. Povučenost u obiteljski dom i nemogućnost sudjelovanja na slavlju euharistije nude priliku za produbljenje eklezijalne dimenzije kršćanske obitelji. Obitelj, naime, u svojoj vjernosti i odanosti Crkvi živi sve njezine »radosti i nade«, kao i njezine tjeskobe, upravo kao što se Crkva približava patnjama ljudi i hrli im ususret u njihovim nevoljama.

Svetopisamski tekstovi, vlastiti euharistijskome slavlju Pete korizmene nedjelje, i prigodne molitve, zajedno s trenutcima šutnje, razmatranja i pridruženih glazbenih priloga, predviđeni za obiteljsko slavlje traju 45-50 minuta, a tekst molitvenog slavlja možete preuzeti OVDJE.

Molitvena slavlja za svetkovine i nedjelje objavljivat će se sve dok bude na snazi odluka o obustavi slavlja euharistije s narodom zbog opasnosti širenja zaraze virusom COVID-19.

(HILP/KMC)

FOLLOW US ON: